Drum Beat Team

Peter Bylin

Peter BylinSedan 20 år arbetar jag som professionell trummis/slagverkare och trumpedagog.

Jag har arbetat med många olika artister/band och gjort turnéer, tv-framträdanden och studioinspelningar både i Sverige och internationellt. Några av dem jag jobbat med är Anders Widmark, Sara Isaksson, Lutricia McNeal, Helene Sjöholm, Carola, Jan Johansen, Roger Pontare, Simone Moreno, Papa Dee, Charlotte Perrelli, Claes Jansson, Per-Erik Hallin, Alex Acuña, Tommy Nilsson, LaGayla Frazier, Malin Foxdal, Latin in The Mood, Soneros All Stars, Kristin Amparo, Ida Sand, Elin Lanto, Pernilla Wahlgren, Erik Segerstedt, ADL, Pete Lockett, Wikman/Bylin Proyecto.

Ofta anlitad som föreläsare vid olika musikskolor/musikkurser och undervisar vid Stockholms Kulturskolas avancerade program Jazzcentrum, där jag är en av huvudlärarna.

Sponsrad och gör clinics för bla. DW drums, Vic Firth sticks, LP percussion och Zildjian cymbaler.

The Mathisen family
Wikman & Bylin Proyecto
House of Widmark

Har studerat vid bland annat:
Härnösands Musikgymnasium
Arméns Musikpluton
Bollnäs Folkhögskolas musiklinje
Stockholm Musikpedagogiska Institut (SMI).

André Ferrari


Jag har frilansat som musiker (trummis, slagverkare, basist, kompositör, arrangör och kapellmästare) inom ett musikaliskt fält som spänner över rock, pop, folk- och världsmusik, progressiv fusion, funk/beat, jazz, soul, blues. Mitt frilansande som musiker började 1984 med medverkan vid skivinspelningar, TV-shower, konserter och turnéer med diverse artister som t.ex. Tommy Körberg, Anders Glenmark, Ted Gärdestad, Cornelis Vreeswijk, Helen Sjöholm, Eva Dahlgren, Mikael Rickfors, Robyn, Stina Nordenstam, Stockholms Filharmoniska Orkester, Lisa Nilsson, Michael Bolton, Céline Dion, Peter Jöback, Jojje Wadenius, Eje Thelin, David Wilsczevski, Just D, Hoven Droven och på senare tid Snarky Puppy. Snarky Puppys grundare, Michael League startade 2016 bandet Bokanté, ”@bokantemusic” där jag nu är medlem som en av 3 slagverkare. 1994-2004 Medlem i Väsen. 2005-2006 Kapellmästare i föreställningen ”Bounce Live” med Streetdance gruppen BOUNCE. 2016- ”In B@ Ween rhythm” Ett duoprojekt med nyskriven musik tillsammans med Väsen’s nyckelharpist Olov Johansson ligger i startgroparna.

André Ferrari

Beat Chilli-Curry Live

Snarky Puppy Live

LaGaylia Frazier – That girl

Bokanté – Jou Ké Ouvè

Jag undervisar och föreläser bland annat på följande ställen: Birkagårdens Folkhögskola RML (RockMusikerLinjen) Privatundervisning Stockholms Musikhögskola Gästföreläsare på diverse folkhögskolor Tillsammans med Bengt ”Bengan” Jonasson har jag projektet ”@BenGanDreee”, som gör Clinic’s/ Workshop’s på musikutbildningar eller fristående, om just förhållandet ”trummor, bas och den rytmiska balansen”.

Några av mina starkaste musikaliska influenser: Förutom alla som jag någonsin har jobbat med är mina musikaliska influenser, för spel och ljudbild, Frank Zappa, Bob Marley, George Duke, Gotye och Tigran Hamasyan.

Har studerat vid: Södra latins musikgymnasium, Berklee Collage Of Music och Kungliga Musikhögskolan.

Mikael Wikman


Sedan tidigt 90-tal har jag jobbat som musiker. Jag har bl.a spelat och turnerat med ett flertal band och artister samt medverkat i diverse föreställningar på teatrar och musikaler.
Idag jobbar jag framförallt i min egen studio, ”Mikael Wikman Drum Studio”. Här spelar jag in trummor åt andra låtskrivare och producenter, spelar in andra trummisar och är med och producerar samt spelar in musik till olika projekt.

Förutom spel med andra artister och band har jag även gjort en hel del clinic turnéer för bl.a. DW, Sabian, Clavia och Roland.

Jag har undervisat och haft workshops på trumfestivaler som bass & drums, i olika musikaffärer samt i skolor som Södra Latin, Rytmus, Fredrika Bremer och SMI Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Artister och band jag har jobbat och spelat med under åren är:
Emre Aydin, Lena Philipsson, Per Erik Hallin, Lasse Lindgren, Joakim Thåström, Sven Bertil Taube, Alien, Planet Waves, Lill Babs, John Rossal, Linda Bengtzing, Uno Sveningsson, Tommy Nilsson, Jerry Donahue, Pete Lockett m.fl.

Några influenser på trummor är bl.a:
Ringo, Ian Paice, Levon Helm, Mel Lewis, Jim Keltner, Jeff Hamilton, Richie Hayward, Joseph Ziggy Modeeliste, Steve Jordan, m.fl.

Musikskolor jag har studerat på:
Adolf Fredriks musikklasser (Stockholm)
Södra Latins Slagverkslinje (Stockholm)
Drummers Collective (New York)
SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) (Stockholm)

En av mina specialiteter är att fånga bra trumsound i studiomiljö. Därför  bidrar jag med och sprider mera kunskaper kring:

  • Trummor i studiomiljö
  • Mikrofonteknik
  • Stämma trummor
  • Förhållningssätt kring tajming samt inbördes balans i spelet

Websida: http://www.mikaelwikmandrumstudio.com/
FB: https://www.facebook.com/mikaelwikmandrumstudio
Youtube: https://www.youtube.com/c/mikaelwikman
Twitter: https://twitter.com/mikael_wikman
Google+ https://plus.google.com/+MikaelWikman/posts

Fredrik Bergström


Har sedan tidigt 90-tal spelat trummor på en professionell nivå i olika sammanhang inom pop/rock, funk/fusion, jazz, storband mm. Har turnerat med olika band och artister samt spelat på teatrar, varvat med undervisning. Har också jobbat med att stärka fritidsmusikers och amatörbandens möjligheter att utvecklas genom Studiefrämjandet. Där jag bl.a. genomfört olika typer av workshops för trummor och percussion. Har studerat trummor på: Fridhems folkhögskola Drummers Collective (N.Y) The New School (N.Y) Några jag spelat med under åren: Mikael Rickfors, Andreas Johnson, Dan Hylander, Charlotte Perrelli, Svante Thuresson, Peter Jöback, Charlie Norman, Erik Borelius, Maria Möller, Christer Sandelin, Phil Deville quartet (N.Y), Pernilla Wahlgren, Furillos, Jan Johansen, Tommy Nilsson, Rikard Wolff m.fl. Turnerar nu med "Från Broadway till Duvemåla"

Trum solo on TD 20 K

Magnus Skarstedt


Har spelat trummor långt innan mamma tröttnade på att jag slog sönder porslin och kastruller och satte mig i musikskolan och jag fick mitt första guldfärgade trumset. Minns inte märket men det var mitt! Har sedan dess spelat i olika band och orkestrar både percussion och trummor.

I DBW har jag hand om allt som mina otroligt kompetenta kollegor här inte jobbar med, dvs ser till att allt fungerar på webben, Facebook mm. Att din anmälan tas om hand och att du får svar på alla dina funderingar. Troligtvis sitter jag bredvid dig under alla seminarier och workshops vi presenterar under Drum Beat Workshop.

Det var därför jag drog igång Drum Beat Workshop, för att kunna få gräva ned mig i trummor och lära mig mer av de som är djupt involverade i branschen och som vet vad som krävs. Också för att hitta med-trummisar som kan ge mig tips och idéer och som kan fylla mig med inspiration och motivation för att ta mig vidare i min egen utveckling. Hoppas du känner att det här är vad du har letat efter och att vi ses snart!